Muffinki kokosowe z rodzynkami

Mufinki kokosowe z rodzynkami dziś polecają się do kawy. Inspirowałam się przepisem znalezionym na stronie przyslijprzepis.pl, od razu wpadły mi w oko. Udoskonaliłam je wiórkami kokosowymi i bakaliami, suszonymi rodzynkami. Takie muffiny, wręcz na raz, na dwa kęsy, do kawy sprawdzą się idealnie. Można je udekorować polewą lub lukrem, są pyszne i bardzo proste, uwierzcie, zróbcie! 😉

Muffinki kokosowe z rodzynkami

SKŁADNIKI:

  • 2 szklanki mąki
  • 2/3 szklanki cukru
  • 1 opakowanie cukru z wanilią
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • garść rodzynków

PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki mam w temp. pokojowej.

Piekarnik nagrzewam do temp. 180 C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu.

Wszystkie składniki mieszam rózgą w misce do połączenia, na końcu dodaję wiórki i rodzynki, mieszam łyżką. Formę na muffilny wykładam papierowymi papilotkami, napełniam ciastem do 2/3 wysokości.

Piekę ok. 20 minut na środkowej półce piekarnika. SMACZNEGO 😉

4 odpowiedzi do “Muffinki kokosowe z rodzynkami”

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.