MUS JABŁKOWY

Mus jabłkowy powstał dla Córeczki. Zamiast musów z tubki lub kupnych soczków, taki gęsty, do wyjadania łyżeczką jest w sam raz. Mus jabłkowy traktuję jako deser lub owocową przekąskę w ciągu dnia. Podaję lekko ciepły, nawet zimny. Innym razem podaję jogurt z posiekanym drobno jabłkiem lub same ćwiartki z jabłka. Codzienna porcja jabłka musi być:) Prosty, domowy, w te upalne dni jak znalazł na szybki deser dla maluchów 😉

SKŁADNIKI:

  • 2 jabłka
  • 2 łyżki wody

PRZYGOTOWANIE:

Jabłka myję, obieram, siekam na cztery, wykrawam gniazda nasienne. Tak przygotowane jabłka kroję na kawałeczki, wrzucam do garnuszka, dodaję 2 łyżki wody i duszę często mieszając. Gdy jabłka rozpadną się a w kuchni uniesie piękny aromat ciepłych jabłek zdejmuję z ognia, ugniatam widelcem na mus. Podaję uprzednio lekko go studząc. Zjadany łyżką smakuje najlepiej! Smacznego 🙂

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.