NALEŚNIKI

Delikatne, puszyste i bardzo smaczne naleśniki domowe. Znam wiele przepisów na ciasto naleśnikowe. Możesz dodać tylko mleko, mleko z wodą, nawet gazowaną, różne rodzaje mąk i ilość jajek, czasem niewielką ilość oleju. Naleśniki podawaj z ulubionymi dodatkami, z nadmiaru można przygotować krokiety lub naleśniki zapiekane np. ze szpinakiem i mozzarellą w sosie pomidorowym.

SKŁADNIKI:
  • 1,5 szklanki mleka
  • 2 szklanki przesianej mąki pszennej
  • 1,5 szklanki wody
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • olej do smażenia

    PRZYGOTOWANIE:

Połącz ze sobą wszystkie składniki rózgą kuchenną, tak by nie było żadnych grudek. Odłóż ciasto na 30 minut.

Pierwsze naleśniki smaż na niewielkiej ilości oleju, odsączaj na papierowym ręczniku. Podawaj z ulubionymi dodatkami.

Smacznego.

3 odpowiedzi na “NALEŚNIKI”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *