Wystarczy kupić ulubione owoce i zwyczajnie wycisnąć, zblendować, zmiksować… Dotyczy to nie tylko owoców, ale także warzyw. Połączeń jest masa. Tu tylko wchodzi w grę Wasza wyobraźnia lub ochota na coś konkretnego.
Macie ochotę na sok, domowy jest najlepszy i wbrew pozorom bardzo szybki w przygotowaniu, nie zajmuje wiele czasu. Wiecie co pijecie, a najlepsze jest to, że do moich soków, napoi, koktajli nie dodaję cukru – po co? Owoce są bardzo słodkie, szczególnie te dojrzałe, cukru nie potrzeba. Chyba, że bardzo lubicie, korzystacie z twardawych kwaśnych owoców lub potrzebujcie dodatkowego cukru, taki napój może posłużyć więc za płynny deser. Proszę bardzo.
Dziś owocowy napój, czyli do soku dodałam wodę. Nie musicie tego robić i cieszyć się samym sokiem, dajcie wtedy więcej owoców. Jeśli chcecie koktajl dodajcie szklankę kefiru, maślanki, mleka. Może szczyptę cynamonu i kilka borówek. Czemu nie? Na zdrowie:)
Składniki:
- 3-4 kiwi
- szklanka wody
Przygotowanie:
- kiwi przekrawam na pół, każdą połówkę wyciskam ręcznie na wyciskarce do cytryny, dzięki czemu wycisnę sok także z miąższu blisko skórki,
- wlewam do głębszego naczynia, mieszam z wodą, piję od razu.