Omlet z dodatkiem bułki tartej. Z pewnością zasmakowałby dzieciom. W zależności jakich dodatków użyjecie zawsze będzie smaczny 😉 Nie znam nikogo kto nie lubi omletów!
Dla dzieci – ze szczypiorkiem, pomidorkami lub zielonym groszkiem. Albo z dodatkiem cynamonu, jogurtu czy twarożku.
Ciekawie smakowałby także z tartym serem wrzuconym na kilka sekund na gotowy omlet lub z pieczarkami przesmażonymi na masełku. Bardziej na wytrawnie.
Proste i smaczne śniadanie lub przekąska dla dzieciaków w środku dnia.
Składniki:
- 2 jajka
- 0,5 szklanki bułki tartej
- 3 łyżki mleka
- 1 łyżka masła
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- jajka mieszamy z mlekiem, gdy się połączą dodajemy bułkę tartą, przyprawiamy delikatnie solą i pieprzem,
- na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, nakładamy naszą masę na omlet*, smażymy z obu stron na złoto.
*Gdy nałożymy masę na patelnię to chwilę smażymy, następnie potrząsamy patelnią – jeśli omlet rusza się oznacza to, że możemy przerzucić go na drugą stronę. Użyjcie do tego płaskich drewnianych łyżek, cedzaków lub płaskiego talerza.