Omlet

Omlet z dodatkiem bułki tartej. Z pewnością zasmakowałby dzieciom. W zależności jakich dodatków użyjecie zawsze będzie smaczny 😉 Nie znam nikogo kto nie lubi omletów!

Dla dzieci – ze szczypiorkiem, pomidorkami lub zielonym groszkiem. Albo z dodatkiem cynamonu, jogurtu czy twarożku.

Ciekawie smakowałby także z tartym serem wrzuconym na kilka sekund na gotowy omlet lub z pieczarkami przesmażonymi na masełku. Bardziej na wytrawnie.

Proste i smaczne śniadanie lub przekąska dla dzieciaków w środku dnia.

Składniki:

  • 2 jajka
  • 0,5 szklanki bułki tartej
  • 3 łyżki mleka
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  • jajka mieszamy z mlekiem, gdy się połączą dodajemy bułkę tartą, przyprawiamy delikatnie solą i pieprzem,
  • na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, nakładamy naszą masę na omlet*, smażymy z obu stron na złoto.

*Gdy nałożymy masę na patelnię to chwilę smażymy, następnie potrząsamy patelnią – jeśli omlet rusza się oznacza to, że możemy przerzucić go na drugą stronę. Użyjcie do tego płaskich drewnianych łyżek, cedzaków lub płaskiego talerza.

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.