Orientalny dip majonezowo-ketchupowy

Szybki kilkuskładnikowy dip majonezowo-ketchupowy sprawdzi się do wszelakich białych mięs, sałatek, dań z grilla, na kanapki. Lubicie bardziej ostre dipy? – dodajcie więcej chili, ba! świeżo posiekanej papryczki z pestkami. Nie ma co, jest świetny w smaku, łatwy w przygotowaniu, nic dodać nic ująć, jest pyszny! Tańszy od gotowców, ze składników które zazwyczaj w domu są. Robicie tyle ile potrzeba, nic się nie marnuje. Przygotowywałam też wersję z czosnkiem i ziołami, spróbujcie koniecznie, gdy sezon grillowy w pełni, zniknie ze stołu jak nic 😉 Polecam przepis!

SKŁADNIKI:

  • 1/2 szklanki ketchupu łagodnego lub pikantnego
  • 1/3 szklanki majonezu
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki soku z pomarańczy
  • większa szczypta przyprawy curry
  • szczypta chili
  • sól do smaku
  • do dekoracji płatki migdałowe, mielona przyprawa chili

PRZYGOTOWANIE:

W miseczce mieszam wszystkie składniki, posypuję migdałami. Dip orientalny gotowy 😉

 

2 odpowiedzi do “Orientalny dip majonezowo-ketchupowy”

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.