Dip majonezowo-ketchupowy

Szybki kilkuskładnikowy dip majonezowo-ketchupowy sprawdzi się do wszelakich białych mięs pieczonych, sałatek, dań z grilla, na kanapki, do wędlin i sera. Dip jest świetny w smaku, łatwy w przygotowaniu, przygotujesz go z łatwo dostępnych składników. Dip możesz przygotować także z dodatkiem świeżego ząbka czosnku oraz ziołami, np. kolendrą lub natką. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na dip majonezowo-czosnkowy.

SKŁADNIKI:

  • 1/2 szklanki ketchupu łagodnego lub pikantnego
  • 1/3 szklanki majonezu
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki soku z pomarańczy
  • większa szczypta przyprawy curry
  • szczypta chili, sól
  • do dekoracji: płatki migdałowe, mielona przyprawa chili, świeża kolendra, natka

Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml.

PRZYGOTOWANIE:

W miseczce mieszam dokładnie wszystkie składniki sosu. Na wierzchu psypuję migdałami w płatkach oraz chili. Szybki, pyszny i domowy dip do kanapek, wędlin i sera gotowy.

Smacznego.

4 odpowiedzi na “Dip majonezowo-ketchupowy”

Skomentuj Justyna Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.