Nie mogło być dziś inaczej – w Tłusty Czwartek! Zrobione, zasmakowane – mini serowe pączki na serku homogenizowanym czekoladowym, bardzo puszyste i delikatne w smaku, domowe, najlepsze. Chrupiąca skórka, mięciutki środek, bardzo proste w przygotowaniu. Podaję je obsypane cukrem pudrem. Gotowe można (za pomocą szprycy) napełnić marmoladą lub dżemem, obtoczyć w cynamonowym cukrze. Ja już odrobiłam pracę domową, hurtowo! Pączki się rozniosły, zostało coś w domu, siadamy w towarzystwie z kawą i smakujemy! 😉 Polecam dziś taki relaks 😉
Pączki czekoladowe
Pączki serowe na serku homogenizowanym czekoladowym
SKŁADNIKI:
- 3 jajka
- 300 g serka czekoladowego homogenizowanego Rolmiecz
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1 opakowanie cukru z wanilią
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Jajka ubijam mikserem z cukrem waniliowym, gdy się połączą dodaję serek homogenizowany.
Miksując dodaję powoli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masa powinna być dość gęsta. Miksuję do połączenia.
W szerokim garnku rozgrzewam olej – tak na wysokość 4- 6 cm. Sprawdzam małym kawałeczkiem ciasta czy olej jest wystarczająco gorący – jeśli skwierczy to zaczynam smażenie. Jeśli nie, czekam jeszcze chwilę z testem. Pączki będą chłonęły zimny olej.
Łyżką nabieram porcje ciasta i zsuwam drugą prosto do gorącego oleju. Smażę obracając do ładnego złotego koloru. Wyjmuję łyżką cedzakową. Odsączam na papierowym ręczniku. Podaję z dodatkami lub bez.
SMACZNEGO 😉
Przepis lekko zmodyfikowany pochodzi ze Świata Kobiety (Karnawałowe słodkości pod nazwą “Serowe racuszki”).
Zasmakuj Kuchni
Super😁Pyszne pączki😊
Dziękuję, polecam się 😁❤
Świetny przepis polecam!@
Pozdrawiam
Dziękuję 😉
Udaly się nawet mi!. Polecam 😊
Super! Smacznego zatem 😋