Mini serowe pączki, bardzo puszyste i delikatne w smaku z chrupiącą skórką. Podaję je obsypane cukrem pudrem lub (jeszcze ciepłe) obtoczone w cynamonowym cukrze. Możesz je także napełnić za pomocą szprycy marmoladą, dżemem lub kremem czekoladowym. Z przepisu wyszło mi 22 mini pączków.
Pączki z serka homogenizowanego
SKŁADNIKI:
- 3 średnie jajka
- 300 g serka homogenizowanego z wanilią
- 1 lekko czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżki cukru zwanilią
- szczypta soli
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Jajka ubijam mikserem z cukrem waniliowym, gdy się połączą dodaję serek homogenizowany.
Miksując dodaję powoli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Masa powinna być dość gęsta. Miksuję do połączenia.
W szerokim garnku rozgrzewam olej – tak na wysokość 4-6 cm. Sprawdzam małym kawałeczkiem ciasta czy olej jest wystarczająco gorący – jeśli wrzucony kawałek ciasta skwierczy to zaczynam smażenie. Jeśli nie, czekam jeszcze chwilę, inaczej pączki będą chłonęły zimny olej.
Łyżką nabieram porcje ciasta i zsuwam drugą prosto do gorącego oleju. Smażę obracając do ładnego złotego koloru. Wyjmuję łyżką cedzakową. Odsączam na papierowym ręczniku. Podaję posypane cukrem pudrem.
Smacznego.
Zasmakuj Kuchni
Muszą być bardzo snaczne😊😊
Są rewelacyjne w smaku!! Polecam
Dziękuję 🙂
Polecam przepis, pączki wychodzą mięciutkie w środku, są puchate i super w smaku.
Dziękuję za przepis na łatwe małe pączki. Od czegoś trzeba zacząć:)
Pozdrawiam!
Emila
Dziękuję 🙂👍
Pączki idealne w smaku, przepis łatwy, dla każdego.
Polecam!
😋
🙂👍