Pączki (placki) serowe angielskie

Puszyste, delikatne pączusie – u mnie placuszki na bazie sera, jajek i mąki. Przepis na pączusie serowe smażone na głębokim smalcu – u mnie na oleju, nie głębokim, bardziej placuszki niż pączki, ale co tam! Z tego przepisu zrobicie pyszne pączusie.
Moje placuszki zniknęły spakowane na marszu 11 listopada w raz dwa trzy! 🙂

Pączki serowe angielskie, u mnie placuszki smażone na niewielkiej ilości oleju, delikatne posypane cukrem pudrem, pyszne! Polecam:)

Smacznego:)

 

SKŁADNIKI:

  • opakowanie twarożku homogenizowanego, u mnie 200 g sera na sernik z wiaderka
  • 3 jaja
  • szklanka mąki pszennej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru, u mnie 2 łyżeczki cukru pudru
  • szczypta soli
  • cukier puder do podania, owoce, konfitury
  • smalec do smażenia, u mnie olej rzepakowy

PRZYGOTOWANIE:

W misce roztrzepuję jaja, dodaję ser i suche składniki. Mieszam do połączenia.

Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Odsączam na papierowym ręczniku, gotowe obsypuję cukrem pudrem.

Te zjedzone w domu podałam z konfiturą i kandyzowaną czarną porzeczką, te na wynos – z cukrem pudrem 🙂

6 odpowiedzi na “Pączki (placki) serowe angielskie”

  1. Na pączki smażone w głębokim tłuszczu pewnie z lenistwa bym się nie skusiła, ale wersja „placuszki” jest rewelacyjna, mniam!

    1. Prawda? A jakie śliczniutkie 😍 i rodzynki można wrzucić albo z konfiturą podać. No pączki jak ta lala😁

  2. Jak ta lala 😘😘 pełna zgoda, pełnia szczęścia 😉 dziś zrobione dziś zjedzone a dzieciaki jakie najedzone:) dziękuję za przepis.

Skomentuj R. Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *