PANCAKES

Pancakes to amerykańskie placuszki, pulchne, kształtne, szybkie w przygotowaniu i mega smaczne. Pancakes na śniadanie, na kolację, w ciągu dnia się raczymy, odgrzewane w piecu, gorące, niczego sobie:) Placki podaję z owocami, syropem klonowym, z agawy lub miodem. Wszelakie owocowe konfitury i musy mile widziane;)  Dziś u mnie syrop z agawy i ziarenka granatu. Można udekorować prażonymi płatkami migdałów i/lub orzechami, posypać cukrem pudrem – rozmaite kombinacje mile widziane 😉

Zasmakuj Kuchni


SKŁADNIKI:

  • 250 g mąki pszennej
  • 250 ml maślanki
  • 2 jajka
  • 50 g roztopionego masła
  • 50 g cukru pudru
  • 1 łyżeczka sody

PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki umieszczam w misce i mieszam do połączenia trzepaczką.

Smażę z obu stron po około 1 minucie na rozgrzanej patelni. Podaję gorące z dodatkami.

Przepis: A. Starmach.

Jedna odpowiedź do “PANCAKES”

Dodaj komentarz.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.