Pancakes to amerykańskie placuszki, pulchne, kształtne, szybkie w przygotowaniu i mega smaczne. Pancakes na śniadanie, na kolację, w ciągu dnia się raczymy, odgrzewane w piecu, gorące, niczego sobie:) Placki podaję z owocami, syropem klonowym, z agawy lub miodem. Wszelakie owocowe konfitury i musy mile widziane;) Dziś u mnie syrop z agawy i ziarenka granatu. Można udekorować prażonymi płatkami migdałów i/lub orzechami, posypać cukrem pudrem – rozmaite kombinacje mile widziane 😉
Zasmakuj Kuchni
SKŁADNIKI:
- 250 g mąki pszennej
- 250 ml maślanki
- 2 jajka
- 50 g roztopionego masła
- 50 g cukru pudru
- 1 łyżeczka sody
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki umieszczam w misce i mieszam do połączenia trzepaczką.
Smażę z obu stron po około 1 minucie na rozgrzanej patelni. Podaję gorące z dodatkami.
Przepis: A. Starmach.
Robiłem- są super.
Pozdrawiam