Pasta jajeczna

Pasta jajeczna, podobnie jak z twarogu to u nas rozwiązanie na szybkie śniadanie lub podwieczorek. Idealne smarowidło na kanapki. Dobra alternatywa dla wędlin i serów na kanapki. Polecam pastę z jajek, majonezu i musztardy z dodatkiem przypraw i świeżo skrojonego szczypioru.

SKŁADNIKI:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1,5 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy ostrej
  • sól, pieprz do smaku
  • świeżo skrojony szczypior

PRZYGOTOWANIE:

Jajka siekam na mniejsze kawałki, umieszczam w misie blendera, dodaję majonez i musztardę oraz połowę szczypiorku, miksuję prawie na gładko. Robię to pulsacyjnie czuwając nad konsystencją pasty. Dodaję sól i pieprz, próbuję, gdy jest w sam raz dodaję resztę posiekanego szczypioru i miksuję (prawie na gładko) zostawiając niewielkie grudki białka i szczypioru. Smaruję pieczywo, dekoruję szczypiorem. Smacznego:)

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.