Pasta z awokado, sera koziego i orzechów

Na kanapki, na krakersy jako przekąska. Zdrowy pomysł na śniadanie, podwieczorek, przegryskę w ciągu dnia na bagietkę.

Taką pastę podaję najczęściej na chrupiących grzankach, dekoruję czymś świeżym zielonym i serwuję!

Składniki:

  • 3 dojrzałe awokado
  • 100 g koziego sera
  • łyżeczka mielonych orzechów włoskich
  • kilka kropel soku z cytryny
  • do smaku: sól, pieprz, papryka słodka i ostra

Przygotowanie:

1. Awokado obieram ze skórki, kroję wzdłuż naokoło, przekręcam obie połówki w przeciwnym kierunku, wyjmuję pestki.
2. Kozi ser kroję na malutkie kawałki, rozgniatam widelcem razem z awokado.
4.W misce łączę wszystkie składniki, dodaję orzechy, cytrynę, przyprawiam do smaku.

Smacznego;)

2 odpowiedzi do “Pasta z awokado, sera koziego i orzechów”

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.