Pasta z makreli i białej fasoli Jamar

Dziś smaczna i zdrowa pasta na kanapki. Głównymi składnikami są makrela i biała fasola konserwowa Jamar, jajko, kilka przypraw.

Wiele nie trzeba, by przygotować smaczne śniadanie czy kolację. Pastę podaję najczęściej z plastrem pomidora lub ogórka, kromką chleba i koperkiem. Możecie do pasty dodać także suszone pomidory lub ogórek kiszony – z pewnością wzbogacą smak domowej zdrowej pasty na kanapki. Smacznego 🙂

Składniki:

  • 1 duża makrela
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 3 łyżki białej fasoli konserwowej Jamar
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz do smaku

Oto konserwowa biała fasola polskiej firmy, którą wykorzystałam do przygotowania pasty. 3 niezbędne składniki: fasola biała, woda, sól – bez zbędnych dodatków.

 

Przygotowanie:

  1. Obraną ze skóry i ości makrelę wrzucam do misy blendera, dodaję jajko pokrojone na cztery, jogurt, białą fasolę, miksuję na gładko.
  2. Próbuję, doprawiam do smaku, podaję.

Dodaj komentarz.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.