Pasta z makreli i białej fasoli Jamar

Dziś smaczna i zdrowa pasta na kanapki. Głównymi składnikami są makrela i biała fasola konserwowa Jamar, jajko, kilka przypraw.

Wiele nie trzeba, by przygotować smaczne śniadanie czy kolację. Pastę podaję najczęściej z plastrem pomidora lub ogórka, kromką chleba i koperkiem. Możecie do pasty dodać także suszone pomidory lub ogórek kiszony – z pewnością wzbogacą smak domowej zdrowej pasty na kanapki. Smacznego 🙂

Składniki:

  • 1 duża makrela
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 3 łyżki białej fasoli konserwowej Jamar
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz do smaku

Oto konserwowa biała fasola polskiej firmy, którą wykorzystałam do przygotowania pasty. 3 niezbędne składniki: fasola biała, woda, sól – bez zbędnych dodatków.

 

Przygotowanie:

  1. Obraną ze skóry i ości makrelę wrzucam do misy blendera, dodaję jajko pokrojone na cztery, jogurt, białą fasolę, miksuję na gładko.
  2. Próbuję, doprawiam do smaku, podaję.

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.