Dziś smaczna i zdrowa pasta na kanapki. Głównymi składnikami są makrela i biała fasola konserwowa Jamar, jajko, kilka przypraw.
Wiele nie trzeba, by przygotować smaczne śniadanie czy kolację. Pastę podaję najczęściej z plastrem pomidora lub ogórka, kromką chleba i koperkiem. Możecie do pasty dodać także suszone pomidory lub ogórek kiszony – z pewnością wzbogacą smak domowej zdrowej pasty na kanapki. Smacznego 🙂
Składniki:
- 1 duża makrela
- 1 jajko ugotowane na twardo
- 3 łyżki białej fasoli konserwowej Jamar
- łyżka jogurtu naturalnego
- sól, pieprz do smaku
Oto konserwowa biała fasola polskiej firmy, którą wykorzystałam do przygotowania pasty. 3 niezbędne składniki: fasola biała, woda, sól – bez zbędnych dodatków.
Przygotowanie:
- Obraną ze skóry i ości makrelę wrzucam do misy blendera, dodaję jajko pokrojone na cztery, jogurt, białą fasolę, miksuję na gładko.
- Próbuję, doprawiam do smaku, podaję.