Pasta z makreli, jajek i sosu tatarskiego

Przepyszna, kremowa konsystencja pasty sprawia, że idealnie rozsmarowuje się na pieczywie, cudownie smakuje. Świetny pomysł na oryginalne śniadanie lub kolację.

Jeśli chcemy jeszcze więcej witamin dodajcie coś od siebie, to co akurat macie w domu. Mogą to być świeży koperek, zielony ogórek, pomidorek, liść sałaty, rukoli, a nawet cienki krążek cebuli…

Smacznego 🙂

Składniki:

  • 1 większa makrela wędzona obrana ze skóry i ości
  • 2 jajka ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę
  • 2,5 łyżki sosu tatarskiego z konserwowymi ogórkami – przepis na sos tatarski znajdziesz tutaj
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  • wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładką kremową puszystą masę, doprawiamy do smaku.

3 odpowiedzi na “Pasta z makreli, jajek i sosu tatarskiego”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.