Pasta z makreli, orzechów włoskich i jajek z suszonymi pomidorami

Kolejna smaczna sprawa z serii „wymyśliłam to sama” 🙂

Bardzo smaczna i zdrowa pasta, dlatego polecam Wam na śniadanie czy kolację, lub kiedy będziecie mieli ochotę w ciągu dnia:)

Z dodatkiem orzechów włoskich, suszonych pomidorów i koziego sera, które nadają paście pięknego zapachu i smaku.

Składniki:

  • średnia wędzona makrela
  • pół małej cebuli
  • 2 suszone pomidory
  • garść orzechów włoskich
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 3 łyżki koziego sera śmietankowego
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego gęstego, np. Bakoma
  • sól, pieprz
  • do zjadliwego udekorowania kilka listków świeżej rukoli i plasterków zielonego ogórka

Przygotowanie:

Bardzo proste:) Obieramy makrelę z ości, układamy w blenderze. Do tego wrzucamy kolejno: pokrojone w kostkę cebulę i suszone pomidory, orzechy włoskie, jajka pokrojone w ćwiartki, kozi ser, jogurt, miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji musu. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku.

Podajemy na pieczywie kładąc na nią plasterki ogórka i rukolę i (ewentualnie) pieprząc wierzch.

Smacznego zdrowego 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.