Pasta z tuńczyka i oliwek

Dziś u nas kremowa i delikatna pasta z tuńczyka, twarogu i oliwek. Idealna na pieczywo, zjadamy na śniadanie lub podwieczorek z plastrami ogórka czy pomidora, z koperkiem.

Dla mnie takie pasty są świetną alternatywą dla wędlin i żółtego sera tak często serwowanych na śniadanie.

Pasta z tuńczyka i oliwek, aromatyczna, z charakterem, wspaniała kremowa w smaku się poleca 😉

Składniki:

  • 2 x puszka 185 g tuńczyka w sosie własnym
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 250 g twarogu półtłustego
  • garść zielonych oliwek
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

Tuńczyka odsączam z sosu, jajka kroję w kostkę.

W blenderze umieszczam wszystkie składniki, miksuję na gładko, przyprawiam. Moja szybka pasta z tuńczyka i oliwek gotowa.

 

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.