Pasta z tuńczyka i suszonych pomidorów

Szybka, smaczna i zdrowa pasta z tuńczyka i suszonych pomidorów. Wspaniały początek dnia – porządne śniadanie z dodatkami warzyw, sałaty i pieczywa. Uwielbiam wszelakie pasty, świetnie nadają się na zdrowe śniadanie, kolację czy przekąskę w ciągu dnia. Możecie dodać do niej ogórka, pomidora, rzodkiewkę, natkę pietruszki czy koperek, aby smakowały i wyglądały jeszcze bardziej kolorowo i zachęcająco.

Do pasty wykorzystałam chleb tostowy, który uprzednio upiekłam w tosterze. Nabrały ładnego koloru, przekroiłam je na trójkąty i posmarowałam pastą. Polecam!

 

SKŁADNIKI:

  • puszka tuńczyka (kawałki) w sosie własnym
  • 6 suszonych pomidorów z zalewy
  • 1/2 opakowania serka śmietankowego, np. Turek
  • sól, pieprz, słodka i ostra papryka, majeranek
  • ząbek czosnku
  • natka pietruszki lub koperek do dekoracji
  • do podania: różne warzywa: ogórek, rzodkiewka lub inne ulubione

PRZYGOTOWANIE:

Tuńczyka odsącz z własnej zalewy, pomidory pokrój w drobną kosteczkę razem z czosnkiem. W miseczce wymieszaj wszystkie składniki razem z serkiem śmietankowym, następnie zmiksuj na gładka masę, przypraw do smaku.

Smacznego 🙂

Jedna odpowiedź do “Pasta z tuńczyka i suszonych pomidorów”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.