Jedna z moich ulubionych past z tuńczykiem i jajkiem, prosta, smaczna, na kanapki, śniadanie, kolację idealna. Podaję ją na pieczywie z ogórkiem, rzodkiewką lub pomidorem, świeżym koperkiem. Czasem do pasty wrzucam suszone pomidory, jest pyszna i jeszcze bardziej aromatyczna 😉 Pasta z tuńczykiem smakuje o każdej porze roku i dnia! Smacznego;)
SKŁADNIKI:
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 2-3 jajka ugotowane na twardo
- 2 nieduże łyżki majonezu
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Tuńczyka odsączam z sosu (czasem nie), wrzucam do blendera razem z posiekanymi jajkami i majonezem, blenduję na drobną pastę, przyprawiam.
Pasta na kanapki gotowa!
Wygląda tak pysznie, jak śniadanie z dzieciństwa! 🙂 Nie bez powodu to właśnie najprostsze połączenia są domeną wielu najsłynniejszych kuchni na świecie. Uwielbiamy takie pomysły i z przyjemnością będziemy do Ciebie wracać! 🙂
Dziękuję ❤