Pasta z tuńczykiem

Jedna z moich ulubionych past z tuńczykiem i jajkiem, prosta, smaczna, na kanapki, śniadanie, kolację idealna. Podaję ją na pieczywie z ogórkiem, rzodkiewką lub pomidorem, świeżym koperkiem. Czasem do pasty wrzucam suszone pomidory, jest pyszna i jeszcze bardziej aromatyczna 😉 Pasta z tuńczykiem smakuje o każdej porze roku i dnia! Smacznego;)

SKŁADNIKI:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2-3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 nieduże łyżki majonezu
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Tuńczyka odsączam z sosu (czasem nie), wrzucam do blendera razem z posiekanymi jajkami i majonezem, blenduję na drobną pastę, przyprawiam.

Pasta na kanapki gotowa!

2 odpowiedzi na “Pasta z tuńczykiem”

  1. Wygląda tak pysznie, jak śniadanie z dzieciństwa! 🙂 Nie bez powodu to właśnie najprostsze połączenia są domeną wielu najsłynniejszych kuchni na świecie. Uwielbiamy takie pomysły i z przyjemnością będziemy do Ciebie wracać! 🙂

Skomentuj Kuchnia Ani Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *