Pasta z twarogu i jajek

Dziś prosta pasta z twarogu, jajek ugotowanych na twardo i siekanego szczypioru. Wspaniała alternatywa dla wędliny na śniadanie, choć pastą smarujemy kromki, cały dzień podjadamy, a co 😉

Pasta lekka, zdrowa, na pyszne śniadanie każdego dnia. Do smarowania nadają się chrupkie tosty, świeża bagietka, pieczywo pełnoziarniste.

Pastę przygotowuję także z oliwkami, suszonymi pomidorami, kukurydzą lub tartymi pieczarkami. Pastę wzbogacam jogurtem naturalnym, serkiem wiejskim lub skyrem, dzięki czemu zyskuje bardziej zwartą i kremową konsystencję.

Składniki:

  • 250 g twarogu półtłustego, chudego
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • garść posiekanego szczypioru
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

W misce mieszam i rozdrabniam widelcem twaróg, dodaję jajka drobno posiekane oraz szczypior. Doprawiam do smaku.

Smacznego;)

 

2 odpowiedzi do “Pasta z twarogu i jajek”

  1. Bry :p
    Uwielbiam wszelkiego rodzaju pasty kanapkowe i wstyd się przyznać, ale twarogowej z jajkiem nie robiłam nigdy… Jeśli twaróg, to zazwyczaj była pasta z makrelą.
    Jutro zrobię sobie na kolację Twoją z jajkiem 🙂

    1. Justyna – miło Cię widzieć 😉

      Pasta zawsze się sprawdzi na kanapkę o każdej porze dnia, wypróbuj!

      Zasmakuj i rozgość się 😘

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.