Placki z bananami

Placki z bananami, puszyste i lekko chrupiące przy brzegach. Sprawdzą się z dodatkami gorącej czekolady, wiórków kokosowych lub bakalii. Polecam także z polewą czekoladową z dodatkiem śmietanki 30%. Wspaniałe 🙂

Składniki:

  • 300 g mąki
  • 150 g mleka
  • 2 jaja
  • opakowanie proszku do pieczenia
  • 10 g cukry waniliowego
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 3 banany
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

W misce mieszam mąkę, mleko, jaja, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia. Mieszam na gładka masę mikserem.

Banany obieram, rozgniatam widelcem i dodaję do masy.

Z tak przygotowanej masy smażę placuszki z bananami na rozgrzanym oleju z obu stron na lekko złocisty kolor. Odsączam na papierowym ręczniku. Smacznego 🙂

 

 

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.