Placki z cukinii

Dziś u mnie placki z cukinii, które podałam z leczo warzywnym i kurczakiem z chorizo oraz z miską pełną sałat z aromatycznymi suszonymi pomidorami i tartym parmezanem. Wspaniały obiad.

Placki z cukinii, dziś bez dodatku cebuli podaję także z jogurtem naturalnym i świeżo skrojonym koperkiem.

Moje placki, tak jak z dyni polecam także same, chrupiące, delikatne, na obiad lub podwieczorek. Na zimno tez znikają 😉

Składniki:

  • 3 cukinie
  • 160 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

Umyte cukinie trę na tarce o dużych oczkach, przekładam do miski. Dodaję jajko oraz mąkę, mieszam, doprawiam.

Smażę na rozgrzanym oleju nakładając łyżką. Smażę na złoto z obu stron, odkładam na ręcznik papierowy. Podaje od razu! Smacznego 🙂

 

3 odpowiedzi do “Placki z cukinii”

    1. Zgadza się, wyszedł kompletny zdrowy posiłek 🙂 a placki warzywne pod każdą postacią u nas mile widziane 😉

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.