Placki z serka wiejskiego

Placuszki z serka wiejskiego są pyszne i proste w przygotowaniu. Są najlepsze na ciepłe śniadanie lub kolację dla dzieci lub całej rodziny. Placki są słodkie, puszyste, podane z wszelakimi dodatkami, np. dżemem, syropem, miodem, z owocami, polewą, musem z owoców, bitą śmietaną czy jak dziś posypane cukrem pudrem, smakują wyjątkowo. Polecam sprawdzony przepis na najlepsze placuszki z serka wiejskiego.

SKŁADNIKI:

  • 200 g – 1 opakowanie serka wiejskiego
  • 1 łyżka cukru z wanilią
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 3 czubate łyżki mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

Serek wiejski mieszam w misce z resztą składników, wbijam jajko i mieszam krótko do połączenia.

Smażę na rozgrzanym oleju, odsączam na papierowym ręczniku. Gotowe posypuję cukrem pudrem. Placuszki podaję gorące, od razu. Na zimno także smakują.

Smacznego.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.