Placki z serka wiejskiego

Placuszki z serka wiejskiego są pyszne i proste w przygotowaniu. Są najlepsze na ciepłe śniadanie lub kolację dla dzieci lub całej rodziny. Placki są słodkie, puszyste, podane z wszelakimi dodatkami, np. dżemem, syropem, miodem, z owocami, polewą, musem z owoców, bitą śmietaną czy jak dziś posypane cukrem pudrem, smakują wyjątkowo. Polecam sprawdzony przepis na najlepsze placuszki z serka wiejskiego.

SKŁADNIKI:

  • 200 g – 1 opakowanie serka wiejskiego
  • 1 łyżka cukru z wanilią
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 3 czubate łyżki mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

Serek wiejski mieszam w misce z resztą składników, wbijam jajko i mieszam krótko do połączenia.

Smażę na rozgrzanym oleju, odsączam na papierowym ręczniku. Gotowe posypuję cukrem pudrem. Placuszki podaję gorące, od razu. Na zimno także smakują.

Smacznego.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.