Placki ziemniaczane z serem w koprze i majeranku

Takie placki przygotowuję z ugotowanych ziemniaków, można wykorzystać pozostałości po obiedzie. Tym sposobem nic się nie zmarnuje, a powstałe nowe danie smakuje wyśmienicie z kefirem lub maślanką. Pycha!

Połączenie ziemniaków z serem i majerankiem – strzał w dziesiątkę! 🙂

Składniki:

  • 0,5 kg ugotowanych i zmielonych ziemniaków
  • 1 jajko
  • żółty ser starty na grubszych oczkach
  • sól, pieprz,
  • majeranek, świeżo skrojony koper

Przygotowanie:

Ugotowane ziemniaki mielę na gładko. Dodaję jajko, pół szklanki startego żółtego sera, przyprawiam, dodaję majeranek i świeży koper. Smażę na rumiano.

Smacznego:)

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.