Pomidory z mozzarellą

Choć banalne i klasyczne połączenie to zawsze sprawdzi się na niewyszukaną imprezę, przekąskę w ciągu dnia, lekki lunch. U nas pomidory idą szybko, uwielbiamy je pod każdą postacią, najlepsze smakują świeże, sezonowe, pachnące słońcem, soczyste.

Pomidory z mozzarellą z ziołami powitały gości z dodatkiem chrupiących grzanek, deski serów i słodkości w postaci winogron i śliwek. 

Składniki:

  • 2 czerwone pomidory
  • 2 żółte pomidory
  • 1 kulka mozzarelli 125 g
  • oregano, pieprz kolorowy, sól i lubczyk do smaku
  • kilka kropel octu winnego

Przygotowanie:

Pomidory myję, kroję na połówki, następnie znów na połówki. Wrzucam do miski.

Mozzarellę kroję w kostkę, dodaję do pomidorów. Sałatkę przyprawiam i skrapiam octem. Sałatkę podaję po kilku minutach, mieszam.

 

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.