Choć banalne i klasyczne połączenie to zawsze sprawdzi się na niewyszukaną imprezę, przekąskę w ciągu dnia, lekki lunch. U nas pomidory idą szybko, uwielbiamy je pod każdą postacią, najlepsze smakują świeże, sezonowe, pachnące słońcem, soczyste.
Pomidory z mozzarellą z ziołami powitały gości z dodatkiem chrupiących grzanek, deski serów i słodkości w postaci winogron i śliwek.
Składniki:
- 2 czerwone pomidory
- 2 żółte pomidory
- 1 kulka mozzarelli 125 g
- oregano, pieprz kolorowy, sól i lubczyk do smaku
- kilka kropel octu winnego
Przygotowanie:
Pomidory myję, kroję na połówki, następnie znów na połówki. Wrzucam do miski.
Mozzarellę kroję w kostkę, dodaję do pomidorów. Sałatkę przyprawiam i skrapiam octem. Sałatkę podaję po kilku minutach, mieszam.