Racuchy drożdżowe z owocami

Racuchy drożdżowe, puszyste, delikatne, z owocami, podane z cukrem pudrem lub słodkim dodatkiem, np. syropem lub miodem, konfiturą, dżemem. Pyszne! Takie racuchy przygotowuję także w wersji bez owoców lub z borówkami i/lub rodzynkami. Pycha! 😉 Przepis pochodzi z bloga mojej koleżanki Justyny (z bloga niePieprz.pl), zapraszam do wypróbowania 😉 Są idealne, w punkt…jak u Babci.. 🙂 Racuchy drożdżowe z owocami SKŁADNIKI: 1 szklanka ciepłego mleka 25 g świeżych drożdży 1 łyżka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 jajko 2 jabłka 1 gruszka opcja: szczypta cynamonu W oryginalnym przepisie 3 gruszki bez cynamonu;) PRZYGOTOWANIE: Mleko lekko podgrzewam, ma być ciepłe. Do szklanej … Czytaj dalej Racuchy drożdżowe z owocami