Kolejna propozycja imprezowa lub po prostu smaczna i szybka przekąska w ciągu dnia. Na jeden kęs:)
Paprykę możecie zastąpić ogórkiem – świeżym, kiszonym, konserwowym lub tartymi pieczarkami – próbowałam, będą smaczne.

Składniki:
- 6 plastrów szynki eksportowej Krakusa – jest prostokątna i idealnie nadaje się do takiej przekąski zwiniętej w rulon
- 6 plastrów żółtego sera – ma być wielkości 3/4 szynki, łatwiej się zwija i ser nie odstaje
- 3 -4 łyżki serka naturalnego gęstego
- 6 podłużnych paseczków czerwonej papryki – szerokość około 2 cm
- 2 – 3 łyżki posiekanego drobno koperku
- świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie:
Plastry wędliny układam na blacie, smaruję serkiem, posypuję skrojonym koperkiem i układam na nie żółty ser oraz paprykę, zwijam ciasno w rulon.
Zwinięte roladki odłóżmy na godzinę – trzy do stężenia do lodówki.
Po tym czasie kroimy na kawałki – z jednego rulona wyszły mi cztery kawałeczki – cztery kęsy:-) Łącznie to już niezła przekąska dla kilku osób;)
Smacznego 🙂