Sałata masłowa, siewna z fetą, ogórkiem małosolnym, pomidorkami i pestkami dyni Helio

Letnio, kolorowo i zdrowo na naszych porannych talerzach.

Dziś na drugie śniadanie sałata masłowa, delikatna i lekko przyprawiona sałata z dodatkiem kolorowych pomidorków, ogórków małosolnych, pokruszonej fety oraz pestek dyni Helio.

Sałatka na lunch, podwieczorek, zajadam w ciągu dnia z pieczywem lub samą, w towarzystwie kubka dobrej herbaty.

Dziś u mnie lekko, kolorowo na talerzu, zdrowo, smacznie, pożywnie;) bez kombinacji, prostota i smak. Oczywiście do sałatki możecie dodać ulubione oliwki, tarty twardy ser, suszoną żurawinę, kulki mozzarelli, doprawić bazylią lub octem jabłkowym, będzie pysznie!

Składniki:

  • kilka liści sałaty masłowej
  • spora garść pestek dyni Helio
  • 1 żółty pomidor
  • 1 duży ogórek małosolny pokrojony w talarki
  • spora garść pokruszonej fety
  • kilka koktajlowych pomidorków
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie
  • kilka kropel oliwy z oliwek
  • kilka kropel soku z cytryny

Przygotowanie:

Na talerzach, półmisku układam porwane liście sałaty, na to układam pokrojonego w półksiężyce żółtego pomidora oraz połówki koktajlowych pomidorków, talarki małosolnego.

Posypuję fetą oraz pestkami dyni Helio.

Skrapiam oliwą z sokiem z cytryny, doprawiam do smaku.

Moja sałatka lekka, kolorowa, zdrowa gotowa. Smacznego;)

Do lekkiej, zdrowej i pożywnej sałatki wykorzystałam pestki dyni firmy Helio,

pestki dyni jedne z najzdrowszych bakalii polecają się do sałatek i dań wszelakich w kuchni!

 

 

2 odpowiedzi do “Sałata masłowa, siewna z fetą, ogórkiem małosolnym, pomidorkami i pestkami dyni Helio”

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.