Sałata z fetą, ogórkiem małosolnym, pomidorkami i pestkami dyni

Letnio, kolorowo i zdrowo na naszych porannych talerzach. Dziś na drugie śniadanie sałata masłowa, delikatna i lekko przyprawiona sałata z dodatkiem kolorowych pomidorków, ogórków małosolnych, pokruszonej fety oraz pestek dyni Helio.

Dziś u mnie lekko, kolorowo na talerzu, zdrowo, smacznie, pożywnie;) bez kombinacji, prostota i smak. Oczywiście do sałatki możecie dodać ulubione oliwki, tarty twardy ser, suszoną żurawinę, kulki mozzarelli, doprawić bazylią lub octem jabłkowym, będzie pysznie!

SKŁADNIKI:

  • kilka liści sałaty masłowej
  • spora garść pestek dyni Helio
  • 1 żółty pomidor
  • 1 duży ogórek małosolny pokrojony w talarki
  • spora garść pokruszonej fety
  • kilka koktajlowych pomidorków
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie
  • kilka kropel oliwy z oliwek
  • kilka kropel soku z cytryny

PRZYGOTOWANIE:

Na talerzach, półmisku układam porwane liście sałaty, na to układam pokrojonego w półksiężyce żółtego pomidora oraz połówki koktajlowych pomidorków, talarki małosolnego.

Posypuję fetą oraz pestkami dyni Helio.

Skrapiam oliwą z sokiem z cytryny, doprawiam do smaku.

Moja sałatka lekka, kolorowa, zdrowa gotowa.

Smacznego;)

Do lekkiej, zdrowej i pożywnej sałatki wykorzystałam pestki dyni firmy Helio,

pestki dyni jedne z najzdrowszych bakalii polecają się do sałatek i dań wszelakich w kuchni!

 

 

Zasmakuj Kuchni

2 odpowiedzi na “Sałata z fetą, ogórkiem małosolnym, pomidorkami i pestkami dyni”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *