Sałata rzymska na słodko do obiadu

Dziś u mnie sałata rzymska do obiadu z dodatkiem śmietany. W wersji light polecam jogurt naturalny, np. gęsty grecki. Można w wersji na słodko, tak jak dziś lub nieco ostrzej, z dodatkiem soli, pieprzu i octu.

Sałatę rzymską zamieniam czasem na siewną, batawską lub pekińską, dodaję szczypior. Polecam do obiadu z mięsem i ziemniakami. Pycha! 😉

Składniki:

  • 2 główki sałaty rzymskiej mini
  • kubek małej śmietany 12% lub 18%, wersja light jogurt naturalny
  • cukier puder do smaku

Przygotowanie:

Umytą i osuszoną sałatę siekam niezbyt drobno nożem, układam w misce. Mieszam ze śmietaną, posypuję cukrem pudrem do smaku. Gotowe!

Dodaj komentarz.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.