Sałata z mozzarellą, rzodkiewką i fasolą Jamar

Poranny głód zawsze skłania do wymyślenia czegoś dobrego na śniadanie. Dziś dodatkiem do domowych grzanek była ekspresowa sałatka z rzodkiewką, pomidorami, ogórkami konserwowymi (miałam fantazję i ochotę 😉 ) oraz fasolą Jamar.

Do takiej sałatki świetnie pasować będą także (albo zamiast mozzarelli i ogórków) posiekane jajka na twardo i oliwki.

Pożywne i zdrowe śniadania zawsze królują na naszym porannym stole. Dodatkowo sałatkę możemy zabrać do pracy, spakować w podróż, podjadać w ciągu dnia. Jest pyszna i już!

Składniki:

  • sałata batawska
  • pęczek pokrojonych w kostkę lub talarki rzodkiewek
  • ogórek konserwowy – ok. 3 sztuk pokrojonych w kostkę
  • 1 duży pomidor
  • 1 kulka mozzarelli pokrojona w kostkę
  • 1 cebula
  • puszka fasoli Piękny Jaś Jamar
  • sól, pieprz, suszona bazylia
  • oliwa z oliwek + sok z połowy cytryny

Przygotowanie:

Sałatę myję, suszę, rwę na mniejsze kawałki. Układam w misce sałatę wraz z resztą posiekanych składników. Przyprawiam, polewam oliwą i sokiem z cytryny. Podaję.

Do pysznej sałatki na śniadanie i nie tylko wykorzystałam fasolę Piękny Jaś Jamar.

 

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.