Sałatka meksykańska z zielonym groszkiem

Sałatka dobra na każdą okazję. Z czerwona fasolą, papryką, kukurydzą, żółtym serem i majonezem, dziś także z dodatkiem zielonego groszku. Sałatka, do której czasem wrzucam kawałki wędliny lub parówek, jajko na twardo lub oliwki, urozmaicam jak się da, każda wersja wygrywa.

Sałatka meksykańska z zielonym groszkiem

SKŁADNIKI:

  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka ananasa w kostce
  • 1 por – biała część
  • 1 czerwona papryka
  • szklanka mrożonego zielonego groszku, może być konserwowy
  • 180 g żółtego sera w kawałku
  • 2-3 duże łyżki majonezu
  • łyżeczka ostrej musztardy
  • sól, pieprz, ostra papryka do smaku

PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie puszki otwieram i odsączam z soków na sicie.

Pora siekam w półksiężyce, paprykę i ser kroję kroję w kostkę.

W większej misce łączę wszystkie składniki, dodaję majonez i przyprawiam. Odstawiam do przegryzienia. Podaję do grzanek lub bagietki.

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.