Sałatka meksykańska

Dziś przepis na sałatkę meksykańską, która skradnie serce niejednej imprezy. Podaję ją do grzanek, tostów, bagietki, stołu zastawionego przekąskami i smakołykami podczas biesiady. Sałatka z ananasem, żółtym serem, czerwoną fasolą, kukurydzą i porem wchodzi do naszego imprezowego menu. To także świetna propozycja na dodatek do śniadania, podwieczorek czy kolację.

SKŁADNIKI:

  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka ananasa, u mnie kostka
  • 1 por – biała część
  • 1 czerwona papryka
  • 200 g żółtego sera w kawałku
  • 3 spore łyżki majonezu
  • sól, pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie puszki otwieram i odsączam z soków na sicie.

Pora siekam w półksiężyce, paprykę w kostkę. Ser kroję w kostkę.

W większej misce łączę wszystkie składniki, dodaję majonez i przyprawiam. Odstawiam do przegryzienia. Podaję.

4 odpowiedzi na “Sałatka meksykańska”

  1. A czym można zastąpić ananasa? Nie lubię łaczonych smaków owoców i warzyw? Czy pora trzeba przelać wrzątkiem?

    1. Kasiu, pora nie przelewam nigdy choć niektórzy tak robią.
      Co do ananasa – jeśli nie przepadasz za takimi połączeniami zrezygnuj z ananasa postępując dalej jak w przepisie 👍 albo idź dalej – dodaj dla słodkości posiekaną, karmelizowaną i wystudzoną 1 cebulkę i/lub 1/2 szklanki ugotowanego ryżu. Smacznego 🧡

Skomentuj Pim Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *