Sałatka owocowa, taka letnia, zdrowa, kolorowa, dobrze schłodzona, smakuje obłędnie! Podaję ją samą lub jako dodatek do serników na zimno czy panny cotty. Do sałatki użyłam owoców, które nie ściemnieją po dłuższym przechowywaniu w lodówce, jak np. jabłka czy banany. Taką sałatkę można podać także z bitą śmietaną oraz dodać ziarenka granatu. Będzie zdrowo, kolorowo i równie pysznie!
Sałatka owocowa – Zasmakuj Kuchni
SKŁADNIKI:
- 4 kiwi
- 4 mandarynki
- 250 g borówek
- spora kiść jasnego winogrona
- 2 łyżki miody
- sok z małej cytryny
PRZYGOTOWANIE:
Kiwi i mandarynki obieram. Kroję w kostkę, mandarynki i winogrona kroję na pół, układam w misce, dodaję borówki, miód i sok z cytryny. Mieszam do połączenia. Odstawiam do lodówki. Podaję schłodzoną w misce lub szklaneczkach „na raz” 🙂