Sałatka śledziowa ze świeżym ogórkiem i oliwkami

Połączenie tych smaków to wynik tego co akurat było w lodówce i mojej fantazji. Po prostu któregoś dnia smakowaliśmy po raz kolejny śledzie. Nie da się ukryć, że razem z moim Piotrkiem jesteśmy ich smakoszami 😉 Postanowiłam więc urozmaicić nam wieczorną kolację. Rozejrzałam się wokół lodówki i … tak powstała sałatka śledziowa 🙂 a tymianek z majerankiem dodatkowo podkreślają smak sałatki. Pycha!

Podaję ją na bagietce lub chrupiącej grzance.

Składniki:

  • 2 duże zielone ogórki
  • garść czarnych oliwek
  • 1 czerwona papryka
  • 3 jajka
  • 6 płatów śledzi wiejskich z cebulką
  • pieprz, majeranek, tymianek

Przygotowanie:

Ogórek i paprykę kroję w drobniutką kostkę. Oliwki kroję wzdłuż na dwie połówki.

Jajka gotuję na twardo, ugotowane kroję w drobną kostkę. Śledzie kroję w większą kostkę.

Wszystko razem mieszam, przyprawiam.

Smacznego, nie tylko w święta!

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.