Sałatka wiosenna z fetą i pomidorkami

Co jak co, ale sałatki możemy jeść do woli i baaardzo lubimy. W naszym domu są prawie zawsze, jako przekąska przed obiadem lub lekka kolacja w towarzystwie chrupiącego tosta. Towarzyszą nam często przy śniadaniu, czasem przy obiedzie do ziemniaków i mięsa. Kolorowe i smaczne, pasują na każdy stół, są zdrowe.

Dziś zaprezentuję Wam szybką i zdrową sałatkę – z fetą, pomidorkami i kukurydzą. Smacznego! 🙂

Składniki:

  • 1 opakowanie mix sałat (endywia kędzierzawa, radicchio, roszponka)
  • 250 g gotowej pokrojonej w kostkę fety classic
  • około 15 pomidorków koktajlowych
  • 200 g kukurydzy
  • oliwa z oliwek
  • łyżka soku z cytryny
  • sól, pieprz, tymianek

Przygotowanie:

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, przyprawiamy do smaku, podajemy.

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.