Sałatka z kurczakiem, fetą i ogórkiem kiszonym

W takiej sałatce znajduje się i mięso, dobrze wyczuwalny ogórek kiszony oraz sałaty – jest zdrowo, pożywnie, niczego więcej nie potrzeba. Feta i przyprawa curry? To możliwe! 🙂 Wyrazista w smaku sałatka pasuje na śniadanie, kolację, przegryzkę w ciągu dnia, do pracy 😉

Smacznego zdrowego! 😉

Składniki:

  • 1 mniejsza podwójna pierś z kurczaka
  • 1 sałata pekińska
  • mix sałat: rukola, szpinak, roszponka
  • 1 opakowanie fety
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 pomidor
  • 1 cebula
  • 2 suszone pomidory
  • pieprz, papryka słodka i ostra
  • majeranek, curry
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie:

  1. Pierś kroimy w kosteczkę, smażymy na oliwie z oliwek z dodatkiem wszystkich przypraw.
  2. Sałaty i warzywa myjemy. Sałatę pekińską kroimy w cienkie paseczki, pomidora, ogórki i suszone pomidory w kosteczkę. Cebulę kroimy drobniutko.
  3. W misce układamy sałaty, pokruszoną fetę i warzywa. Dodajemy wystudzone kawałki kurczaka razem z sosem, który powstał na patelni.

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.