Sałatka z kurczakiem, ryżem, rodzynkami i warzywami

Polecam na kolację, a nawet na obiad. Dodatków nie potrzeba, za to można ją lekko podgrzać w piekarniku.

Taka sałatka smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło odgrzana lekko w piekarniku.

Składniki:

  • 1 pierś kurczaka
  • 3/4 szklanki ryżu + szczypta imbiru do gotowania
  • 6 kwiatów brokułów
  • garść rodzynków
  • 1 średnia cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 1 pomidor
  • sól, pieprz, curry, słodka papryka, vegeta natur

Przygotowanie:

Pierś kroimy w kosteczkę, cebulę, paprykę i pomidor w kosteczkę. Wszystko razem (oprócz rodzynek) podsmażamy na patelni, przyprawiamy do smaku.

Ryż gotujemy w osolonej wodzie ze szczyptą imbiru – nada wspaniałego zapachu.

W misce mieszamy dokładnie wszystkie gotowe składniki, dodajemy rodzynki. Smacznego:)

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.