Sałatka z łososiem i rzodkiewką w sosie jogurtowo-musztardowym

Fajna i lekka sałatka, którą można podać jako przystawkę, śniadanie lub na kolację. Sałatkę dodatkowo wzbogacają takie smaki jak świeże ogórki i sos jogurtowo-musztardowy z koperkiem.

Składniki:

  • 1 opakowanie płatów z łososia
  • pęczek rzodkiewki
  • 2 ogórki gruntowe
  • pół kapusty pekińskiej
  • sól, pieprz
  • jogurt naturalny – 2 łyżki
  • musztarda – płaska łyżeczka
  • świeży nieduży pęczek kopru

Przygotowanie:

Łososia porwij na mniejsze kawałki. Rzodkiewkę umyj, pokrój w cienkie plasterki, ogórka w kosteczkę. Kapustę poszatkuj drobno.

Wymieszaj jogurt z musztardą, przyprawami i koprem.

Zmieszaj wszystkie składniki, gotowe! – smacznego 🙂

 

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.