Sałatka z mozzarellą, oliwkami i rzodkiewką

Taką sałatkę przygotowałam na wspólny babski wieczór z koleżankami. Była idealnym dodatkiem do deski serów, minifritat warzywnych, przekąsek z ciasta francuskiego podanych na ciepło i.. plotek 🙂

Składniki:

  • opakowanie mix sałat (roszponka, szpinak baby, rukola, itp.)
  • 1 mozzarella
  • 4 rzodkiewki
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • czarne oliwki – pół szklanki
  • 1 średnia cebula
  • 2 średnie pomidory lub kilka pomidorków koktajlowych
  • 2 suszone pomidory
  • sól, pieprz, oregano
  • oliwa z oliwek + kilka kropel soku z cytryny

Przygotowanie:

Wszystkie składniki kroimy w kostkę lub plasterki, mieszamy. Doprawiamy, polewamy oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Mieszamy, smakujemy, w razie potrzeby doprawiamy ponownie do smaku.

Smacznego! 😉

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.