Sałatka z pomidorkami, papryką i czerwoną fasolą

Szybka i bardzo smaczna sałatka, która zawsze się sprawdzi. Jako dodatek do obiadu, na śniadanie. Można podać ją do przekąsek na imprezowy stół lub – jak ja to zrobiłam – do obiadu. Pasowała idealnie do makaronowej zapiekanki z kurczakiem. Sałatka z pomidorkami, papryką i czerwoną fasolą Jamar – polecam! 🙂

Składniki:

  • mix sałat 20 dag
  • połowa kapusty lodowej
  • kilka pomidorków koktajlowych przekrojonych na cztery
  • 1 żółta papryka
  • puszka czerwonej fasoli Jamar
  • spora garść pestek słonecznika
  • sos winegret: oliwa z oliwek kilka łyżek, sok z połowy cytryny, łyżeczka miodu, nie dużo octu winnego do smaku
  • przyprawy: sól, pieprz

Przygotowanie:

Umyte i pokrojone sałaty układamy w głębszej misce. Dodajemy pokrojone pomidorki oraz paprykę, wlewamy (bez zalewy) czerwoną fasolę. Posypujemy ziarenkami słonecznika i polewamy winegretem, przyprawiamy do smaku, mieszamy. Sałatka gotowa! 🙂

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.