Sałatka z pomidorków i sera pleśniowego

Sałatki to jedne z najszybszych i najsmaczniejszych dań na biesiadnym stole. Sprawdzają się na śniadanie lub kolacje. Można je przygotowywać na wiele sposobów, jak np. sałatki warzywne, mięsne, z makaronem, kaszą lub ryżem. Przyrządzić je z konserwowych warzyw, świeżych, pieczonych.

Dziś sałatka z pomidorkami, czerwoną fasolą i pleśniowym serem Lazur.

Składniki:

  • kilkanaście pomidorków koktajlowych
  • 90 g sera pleśniowego błękitnego Lazur
  • 1 mniejsza cebula
  • 3 łyżki czerwonej fasoli z puszki
  • sól, pieprz
  • oliwa do polania

Przygotowanie:

Pomidorki kroję w talarki, cebulę drobniutko. W misce łączę wszystkie składniki z posiekanym serem pleśniowym.

Doprawiam do smaku.

 

Jedna odpowiedź do “Sałatka z pomidorków i sera pleśniowego”

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.