Sałatka z pomidorów

Taką sałatkę przygotowujemy najczęściej do chrupiących grzanek z rozmaitymi serami, do mięsa z grilla lub ot tak, po prostu do kanapek czy kiedy najdzie chęć na pomidora.

Istnieje druga wersja z dodatkiem śmietany bez rzodkiewki. Ot! Proste i znane smaki. Polecam!

Sałatka z kolorowych pomidorów, nie byle jakich, bo z domowej hodowli:) nie pryskane, bez niczego, za to doglądane, podlewane, głaskane:) i są, pyszne, słodkie, w sam raz do sałatki, w której główną rolę odgrywa pomidor!

Składniki:

  • 2 żółte pomidory
  • 3 czerwone pomidory
  • 4 rzodkiewki
  • niewielka garść kiełków rzodkiewki
  • sól, pieprz, mielona bazylia do smaku
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • opcjonalnie: poszatkowana cebula i krążki chili (wersja na ostro)

Przygotowanie:

Pomidory myję, kroję na pół, następnie na kilka małych ćwiartek. Rzodkiewki kroję w półksiężyce.

Na półmisku układam kolorowe pomidory, rzodkiewkę, przyprawiam, polewam octem i posypuję kiełkami.

Jeśli dodaję to posypuję teraz posiekaną cebulką i chili.

Sałatka z pomidorów gotowa;) SMACZNEGO! 😉

Jedna odpowiedź do “Sałatka z pomidorów”

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.