Sałatka z rukolą, pomidorkami, serem sałatkowym oraz oliwkami. Sałatka, do której możecie dodać czerwoną cebulę, paprykę, świeżego ogórka, polać winegretem miodowo-musztardowym. Powiem Wam, że gdy przygotowuję obiad dla rodziny, szykuję domową imprezę – generalnie gotując dla bliskich zawsze myślę o świeżych i zdrowych dodatkach do dań. Taka sałatka to świetny dodatek do obiadu mięsnego z ziemniakami, kaszą czy ryżem, zapiekanek lub grzanek wszelakich, tortilli, burrito, lasagne, enchiladas, ot tak jako uzupełnienie śniadania czy kolacji. Jesienna porcja witamin jak znalazł!
SKŁADNIKI:
- 250 g pomidorków koktajlowych
- 100 g rukoli
- 180 g sera sałatkowego miękkiego solankowego (u mnie ISLOS), opcja: feta
- 142 g czarnych oliwek (po odsączeniu 70 g)
- oliwa
- świeżo zmielony pieprz cytrynowy
PRZYGOTOWANIE:
Pomidorki myję i kroję na pół.
Rukolę mieszam w misce z pomidorkami, serem, posiekanymi czarnymi oliwkami. Polewam oliwą oraz przyprawiam pieprzem.
Smacznego 🙂
IDEALNA KUSZĄCA PYSZNA :pp