SAŁATKA Z RUKOLĄ, POMIDORKAMI I SEREM

Sałatka z rukolą, pomidorkami, serem sałatkowym oraz oliwkami. Sałatka, do której możecie dodać czerwoną cebulę, paprykę, świeżego ogórka, polać winegretem miodowo-musztardowym. Powiem Wam, że gdy przygotowuję obiad dla rodziny, szykuję domową imprezę – generalnie gotując dla bliskich zawsze myślę o świeżych i zdrowych dodatkach do dań. Taka sałatka to świetny dodatek do obiadu mięsnego z ziemniakami, kaszą czy ryżem, zapiekanek lub grzanek wszelakich, tortilli, burrito, lasagne, enchiladas, ot tak jako uzupełnienie śniadania czy kolacji. Jesienna porcja witamin jak znalazł!

SKŁADNIKI:

  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 100 g rukoli
  • 180 g sera sałatkowego miękkiego solankowego (u mnie ISLOS), opcja: feta
  • 142 g czarnych oliwek (po odsączeniu 70 g)
  • oliwa
  • świeżo zmielony pieprz cytrynowy

PRZYGOTOWANIE:

Pomidorki myję i kroję na pół.

Rukolę mieszam w misce z pomidorkami, serem, posiekanymi czarnymi oliwkami. Polewam oliwą oraz przyprawiam pieprzem.

Smacznego 🙂

 

Jedna odpowiedź do “SAŁATKA Z RUKOLĄ, POMIDORKAMI I SEREM”

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.