Sałatka z serem pleśniowym, daktylami i orzechami

Zdrowo, ciekawie, kolorowo;) Mieszanka składników, które w połączeniu dają niesamowity smak.

Jest to kolejna sałatka “na szybko” wymyślona z tego co jest akurat w domu. Wyszła pyszna 😉 Mój Mąż stwierdził: “smaczna to za mało powiedziane”. Jak zwykle ma rację ♥ 😉

Polecam na drugie śniadanie, kolację lub przekąskę w ciągu dnia.

Składniki:

  • 120 g sałaty rzymskiej
  • 10 listków świeżej bazylii
  • 60 g sera pleśniowego błękitnego Lazur
  • 8 daktyli przekrojonych na pół
  • 1,5 łyżki zmielonych orzechów włoskich lub laskowych
  • świeżo zmielony pieprz
  • oliwa z oliwek do polania – niewiele

Przygotowanie:

Umytą i wysuszoną sałatę porwij lub pokrój na kawałki, wrzuć do miski, dodaj listki bazylii. Ser pokrój w kostkę, daktyle na pół, dodaj do sałaty.

Na końcu dodaj łyżkę zmielonych orzechów, polej oliwą i przypraw pieprzem do smaku.

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.