Salsa słodko-kwaśna

Trochę passaty, majonezu, curry i … serka o smaku biszkoptowym i (pyszna!) salsa gotowa. Połączenie różnych smakowych produktów daje niesamowity, ciekawy smak i aromat całego dipu. Teraz już tylko fantazja dotycząca przekąsek, przystawek, zakąsek:)

Niezastąpiona do różnych przekąsek mięsnych, serowych, przystawek z ciasta francuskiego. Pasuje na kanapkę do plasterka wędliny lub inaczej, np. bułeczka z salsą na to pomidorek, liść sałaty…

Ostatnio przygotowałam ją do domowych nuggetsów – spisała się idealnie 🙂

Składniki:

  • 0,5 szklanki passaty
  • łyżka ketchupu pikantnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 120 g serka o smaku biszkoptowym (użyłam Danone)
  • świeżo zmielony pieprz do smaku, szczypta (naprawdę szczypta) soli
  • płaska łyżeczka mielonego curry
  • kilka kropel soku z cytryny

Przygotowanie:

  • w miseczce łączymy ze sobą wszystkie składniki do idealnego połączenia, doprawiamy do smaku. Możecie ewentualnie zwiększyć lub zmniejszyć proporcje produktów w zależności od potrzeby:)

Smacznego 🙂

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.