Salsa słodko-kwaśna

Połączenie ze sobą (kto by pomyślał?) passaty, majonezu i słodkiej konfitury dało tyle radości, że do chrupiących domowych nuggetsów nie mogliśmy się jej wręcz oprzeć! Salsa ze stołu zniknęła baaardzo szybko. Nie dziwię się, udała mi się 😉

Salsę można z powodzeniem wykorzystać do mięsno-serowych calzone, quesadilli, krokietów, kotletów, sałatek, wszelakich przekąsek z ciasta francuskiego, wędlin, deski serów.

Jeśli macie ochotę na pikantniejszą wersję dodajcie ostrej papryczki według upodobań. Będzie słodko-kwaśno ostra salsa, idealna do domowych przekąsek.

Domowa salsa słodko-kwaśna, obłędna do imprezowych przekąsek, wędlin i serów!

Składniki:

  • 500 g passaty
  • 2,5 łyżki majonezu
  • 3 łyżki pikantnego ketchupu
  • 2 łyżeczki z lekką “górką” konfitury truskawkowej
  • szczypta soli i pieprzu
  • 2 płaskie łyżeczki mielonej curry

Przygotowanie salsy:

W miseczce mieszamy ze sobą wszystkie składniki za pomocą kuchennej trzepaczki, doprawiamy do smaku, ma powstać gładka masa.

Smacznego 🙂

Dodaj komentarz.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.