Ser do naleśników

Ser do faszerowania naleśników powstaje u mnie w dwóch wersjach: na słodko i wytrawnie. Na słodko z dodatkiem cukru pudru i żółtek (zazwyczaj śniadanie), wytrawnie z cebulką, szczypiorem, solą i pieprzem. Każda wersja farszu znika szybciutko ukryta w pulchnych i dużych naleśnikach podsmażonych na chrupko, tak jest pysznie!

Wypróbuj także mój przepis na smaczne naleśniki budyniowe bez jajek

Ser do naleśników


SKŁADNIKI:

  • 500 g twarogu półtłustego
  • 2 żółtka
  • 3 łyżeczki cukru pudru
  • 2 łyżeczki cukru z wanilią
  • opcja: możecie dodać kilka łyżeczek serka homogenizowanego waniliowego lub naturalnego

PRZYGOTOWANIE:

Twaróg umieszczam w misce, dodaję 2 żółtka, cukier puder i ugniatam dobrze widelcem łącząc masę.

Słodkim twarogiem smaruję naleśniki, zwijam w rulony lub trójkąty i podsmażam na tłuszczu – polecam masło, masło klarowane lub olej kokosowy. Podaję gorące, nawet z polewą czekoladową i świeżymi owocami.

Smacznego 🙂

2 odpowiedzi na “Ser do naleśników”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.